Inspiratie voor je Nepal vakantie

Afwisseling tijdens een individuele vakantie Nepal vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Nepal, maar ook wat wij als Riksja Nepal te bieden hebben aan jou als klant.

Nepal in beeld

Reis met ons mee naar Nepal. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

Nepal vakantie - tempel KhatmanduBhaktapur NepalNepal rondreis - homestay vrouwenChitwan sunset zonReizen Nepal - trekkingNepal vakantie - vrouw in dorpFietsen door de bergenNepal vakantie - accommodatie ChitwanTrekking Annapurna sneeuwEten dal bhat nepalTrekking door de bergen - Nepal reisNepal vakantie - paardjes

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Kathmandu

reizen nepal kathmandu apentempel

Kathmandu Monkey Temple

Je reis naar Nepal begint met een vlucht naar Kathmandu. Kathmandu is een hectische stad met veel smalle straatjes, pleintjes en markten. Als tip willen we je daarom onze stadstour meegeven. Hierbij regelen we een tour langs de belangrijkste tempels en pleinen, welke je met een gids bezoekt. Tibetaanse pelgrims lopen de kora rond de enorme Bouddhanath stupa en tussen de aapjes geniet je vanaf de zogenaamde Monkey Temple van een wijds uitzicht over de stad. Begin jouw reis relaxed met onze “Easy Going Kathmandu” bouwsteen.

2. Trekking Annapurna

Annapurna trekking

Wie aan Nepal denkt, denkt aan trekkingen. De middelzware Annapurna trekking “Over bergkam naar ecodorp” geeft je een unieke kijk in het leven van de Nepalezen. In zes dagen loop je door een onontdekt gebied. Wil je meer uitdaging? Doe dan onze middelzware tot zware Annapurna Basecamp Trekking waarbij je een aantal hoogtepunten ziet van het enorme Annapurna gebergte. Liever een stapje minder zetten? Dan is onze bouwsteen: “Sunrise at Poon Hill” van vijf dagen een aanrader. Echte, fitte wandelaars gaan voor het volledige “Rondje Annapurna” en trekken er 16 dagen op uit. Bekijk ook al onze andere trekkingen buiten het gebied van Annapurna.

3. Chitwan National Park

Chitwan National Park - Individuele rondreis Nepal

Chitwan National Park Kanotocht

Het Royal Chitwan National Park ligt in het subtropische laagland van Nepal en is een ongerept gebied met bijzondere natuur en veel groot wild. Er is een grote kans dat je de gepantserde Chitwan neushoorn in het wild gaat zien. Verder zie je herten, antilopen en krokodillen die zich ophouden bij de Rapti rivier. Je trekt door het park en maakt een kanotocht in een uitgeholde boomstam, uiteraard met getrainde gidsen. Je overnacht in een comfortabele lodge gerund door de lokale Tharu stam. Lees meer over onze bouwsteen: “Chitwan jungle en neushoorns”.

4. Bandipur

nepal reis bandipur kindjes

Kindjes in Bandipur

Stap terug in de tijd en geniet in bergdorp Bandipur van de ontspannen sfeer. Toeristen zijn er nauwelijks en de lokale bevolking – de Newari – is vriendelijk en gastvrij. Je slaapt in het centrum van het dorp in guesthouse in traditionele Newari-bouwstijl. Je maakt met een gids een wandeling dwars door het platteland en geniet onderweg van een verdiende picknick. Boven op een bergkam kijk je uit over de groene valleien. “Wandelen naar oude Newari dorpen” is goed in te plannen tussen je verblijf in Kathmandu en Chitwan National Park.

5. Tibetaanse homestay

tibetaanse vrouwen homestay

Tibetaanse vrouwen bij de homestay

Bij een bezoek aan de Tibetaanse homestay Jampaling nabij Pokhara krijg je een warm welkom van de Tibetaanse bevolking. Voor veel Tibetanen die door de politieke situatie in hun eigen land zijn gevlucht, is Nepal hun nieuwe thuis geworden. Tegenwoordig zijn er verschillende Tibetaanse gemeenschappen rondom Pokhara. Het kamp can Jampaling is goed georganiseerd en heeft onder andere een eigen boeddhistisch klooster. Wat opvalt is de typische Tibetaanse bouwstijl van het kamp en de kleurrijke aankleding in de huizen. Bekijk onze bouwsteen: Thuis bij de Tibetanen”.

Nepal BBOP

Bekijk onze overzichtskaart van Nepal met alle bouwstenen.

Algemene informatie Nepal

Op deze pagina vind je algemene informatie die van belang is voor je Nepal reis. Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken. Je vindt hier tips over onder meer gezondheid op reis, visum, veiligheid en geldzaken. Ook bij onze Nepal-bouwstenen en Nepal-rondreizen kun je veel nuttige informatie terugvinden.

Zelf vinden wij het leuk om ons uitgebreid in te lezen in de bestemming. Voor Nepal hebben wij veel gehad aan de nieuwe Nepal Insight guide en de reisgids van Lonely Planet. Deze boeken bevatten veel mooie foto’s en tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, zonder dat het een overdaad wordt aan praktische info. Vooral handig als je reisprogramma al vast legt, maar je zelf ter plekke nog wel op ontdekking uit wil gaan.

Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie Nepal:

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Riksja Nepal reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Nepal reis samenstellen. Of kies één van onze individuele Nepal rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Nepal en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

De bestemmingsexperts van Riksja Nepal, Jorien, Vincent en Joël, kunnen niet stoppen met praten over Nepal en al het moois dat dit land te bieden hebben. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 4 uur en 45 uur minuten later in onze wintertijd, 3 uur en 45 minuten in onze zomertijd
Taal: Nepali
Munteenheid: Nepalese Rupee (NPR)
Visum: Altijd nodig, vanaf 25 dollar p.p.

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur – 17:30 uur