Rondreis nepalIndividuele rondreizen Nepal

Nepal rondreizen zijn individuele, langere reizen die we hebben gecreëerd door korte reisprogramma’s (bouwstenen) met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij zelf goed bij elkaar vinden passen. Wij hebben hier sfeervolle en goed verzorgde accommodaties geselecteerd die het beste bij de omgeving passen of centraal gelegen zijn. Alle onderstaande prijzen van de rondreizen zijn exclusief intercontinentale vlucht. In sommige periodes kunnen afwijkende prijzen voorkomen. Goed te weten; de beste reisperiode voor Nepal loopt van half september tot en met eind april. Tussen de plaatsen door reis je met een auto en chauffeur of kies je voor de bus.

Onderaan deze pagina vind je algemene informatie over de Nepal rondreizen. Als je vragen hebt, bel of mail ons dan even. Wil je een Nepal rondreis aanvragen, voeg deze dan toe aan ‘Mijn reisplan’.

Kies je favoriete Nepal rondreis
Iets veranderen? Laat het ons weten.
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Go Nepal

Reisschema: Kathmandu – Pokhara – trekking Poon Hill – neushoorns in Chitwan
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reissom: € 1045,- p.p. bij 2 personen
Reissom: € 879,- p.p. bij 2 personen (vervoer per bus)
Vluchten: optioneel bij te boeken
Reisperiode: half september - eind april

Tijdens deze individuele Nepal rondreis beleef je de diversiteit van Nepal in een notendop. Je reist van de religieuze tempels van Kathmandu naar de frisse berglucht rondom Pokhara waar je een avontuurlijke zes daagse trekking maakt langs vruchtbare akkers, groene valleien en kleine bergdopjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Je reist door naar de tropische jungle van het Chitwan National Park waar je speurt naar de typisch Nepalese ‘pantserneushoorns’. 

Tijdens je rondreis slaap je in knusse guesthouses, junglelodges en sfeervolle berglodges.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Go Nepal
Go Nepal - vervoer per bus
x
+

Voeg deze rondreis toe aan je Nepal reisplan!

Nepal volgens Riksja

Reisschema: Kathmandu – Koningsstad Bhaktapur - boeddhistisch klooster - Pokhara - Annapurna trekking - Chitwan National Park Barauli
Reisduur: 17 dagen/16 nachten
Reissom: € 1385,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken
Reisperiode: half september - eind april

Deze bijzondere Nepal reis is onze keus om in twee weken Nepal te ontdekken. We dompelen je onder in een sausje van hoogtepunten uit de Kathmandu vallei met een topping van onontdekte gebieden van Nepal. ’s Ochtend word je wakker door boeddhistische monniken die wild op hun drums slaan voor hun dagelijkse rituelen. Tijdens een vijfdaagse trekking steun je een complete gemeenschap die in een weinig bezocht gebied een aantal berglodges hebben opgezet. De uitzichten zijn enorm en de ontmoetingen met de bevolking zijn puur. Dit is Nepal zoals we het graag met je willen delen…

In het subtropische Chitwan National Park ga je op zoek naar neushoorns en slaapt in een community homestay, waar de lokale bevolking je meeneemt en je tóch comfortabel slaapt, zoals je van ons gewend bent. Tijdens deze bijzondere Nepal reis slaap je in sfeervolle hotels, in berglodges ‘with a view’ en in een comfortabele homestay.
verder lezen

Trap tempels & Tharu jungle walk

Reisschema: Kathmandu – Koningssteden Patan en Bhaktapur - Pokhara – Trekking Poon Hill – Chitwan neushoorns
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Reissom: € 1219,- p.p. bij 2 personen
Reissom: € 1125,- p.p. bij 2 personen (vervoer per bus)
Vluchten: optioneel bij te boeken
Reisperiode: half september - eind april

Een individuele Nepal rondreis die alle hoogtepunten van Nepal combineert. Je bezoekt de culturele schatten van de Kathmandu vallei (Patan & Bhaktapur) en reist vervolgens door naar het ontspannen Pokhara waar je een trekking maakt naar de befaamde zonsondergang bij ‘Poon Hill’ waar je ongetwijfeld kippenvel van krijgt… Dan is het tijd voor Chitwan, waar je speurt naar pantser neushoorns en zeldzame tijgers. Samen met de mannen van de Tharu stam trek je een dag de jungle in, neemt een kijkje in hun dorp, eet een hapje mee en slaapt naast het dorp in een huis op palen. 

Kortom Trap tempels & Tharu jungle walk is een boeiende tweeweekse reis die alle hoogtepunten van Nepal samen brengt.

verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Trap tempels & Tharu jungle walk
Trap tempels & Tharu jungle walk - vervoer per bus
x
+

Eigenwijs Nepal

Reisschema: Kathmandu – Kathmandu vallei – Raften Trisuli rivier - Chitwan neushoorns – Newari dorpen - Pokhara - Trekking Poon Hill
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Reissom: € 1739,- p.p. bij 2 personen
Reissom: € 1679,- p.p. bij 2 personen (vervoer per bus)
Vluchten: optioneel bij te boeken
Reisperiode: half september - eind april

Eigenwijs Nepal is onze meest complete individuele reis naar Nepal waarin je een kijkje neemt in de Nepalese cultuur, op een raft de jungle binnenvaart en de zonsopgang bekijkt op 3190 meter hoogte. Je bezoekt Kathmandu en reis je via het Chitwan Nationaal Park naar Pokhara, hét startpunt van de trekking. 

Je slaapt in knusse guesthouses met uitzicht, in de Tharu toren, een safari lodge en sfeervolle berglodges die uitkijken op de reuzen van de Annapurna. Je ziet tijdens de rondreis Eigenwijs Nepal de highlights van dit betoverende land én plekjes die nog heel goed bewaard zijn gebleven…
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Eigenwijs Nepal
Eigenwijs Nepal - vervoer per bus
x
+

Nepal-Tibet reis: dwars door de Himalaya

Reisschema: Kathmandu – Lhasa Potala paleis - Gyantse klooster - Shigatse - Sakya - Mt Everest Basecamp - Kyrong Border - Trishuli - Kathmandu
Reisduur: 16 dagen/15 nachten
Reissom: € 2995,- p.p. bij 2 personen
Type reis: Groeps join-in (max 15 pers)
Vluchten: optioneel bij te boeken
Reisperiode: half april - eind oktober

Deze Nepal-Tibet reis combineert Nepal met het hart van het boeddhisme: Tibet. Na een bezoek aan de belangrijkste tempels van Kathmandu vlieg je naar Lhasa over de bergtoppen van de Himalaya. Je bezoekt Lhasa met het ooit zo machtige Potala Paleis. Via de ‘Friendship Highway’ passeer je hoge bergpassen, boeddhistische kloosters en het Mount Everest Basiskamp op 5.200 meter hoogte. Letterlijk adembenemend!

Door de geur van yakboterkaarsen en het geprevel van de monniken voel je hoe diep het Boeddhisme in de Tibetaanse cultuur zit.

Je slaapt in sfeervolle hotels, die richting Everest een stukje eenvoudiger worden… Terug in Nepal kun je je reis eventueel nog verlengen met de bouwstenen.

verder lezen

Maharadja’s en koningen – Noord-India en Nepal

Reisschema: Roze stad Jaipur – Pushkar – Paleisstad Udaipur – Jodhpur – Woestijn Jaisalmer – Taj Mahal – Orchha – Khajuraho tempels – Heilige Ganges stad Varanasi – Boeddha’s Lumbini – Chitwan neushoorns - Kathmandu
Reisduur: 24 dagen / 23 nachten
Reissom: € 2629,- p.p. bij 2 personen
Vluchten: optioneel bij te boeken
Reisperiode: half september - eind april

Dit is misschien wel dé rondreis India Nepal. Eerst kamelen, Rajputforten en Maharadjapaleizen in Rajasthan. Dan de overweldigende sites van Fatehpur Sikri, Taj Mahal en Agra fort. Vervolgens reis je naar de heilige Ganges in Varanasi. Als je daarna over land naar Nepal reist, kom je langs de geboorteplaats van Boeddha. 

In het Chitwan National Park ga je de jungle in te voet, en sta je oog in oog met een gepantserde neushoorn. Aan het einde van de reis slaap je in de culturele hoofdstad Kathmandu en vlieg je vanuit Kathmandu weer terug naar Amsterdam.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Maharadja’s en koningen – Noord-India en Nepal
Kookles in Udaipur
x
+
1
van
6

 

 

Rondreizen Nepal: algemene informatie

Wat is inbegrepen in onze rondreizen Nepal?

– Je overnachtingen met ontbijt. Overige maaltijden als lunch en diner zijn voor eigen rekening
– Het vervoer zoals beschreven in het van-dag-tot-dag-programma
– Genoemde excursies en georganiseerde bezoeken, soms met gids. Zie de beschrijvingen.
– Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is.

Wat is niet inbegrepen in onze rondreizen Nepal?

– De vlucht van Nederland naar Nepal Deze kun je via ons apart boeken: zie vliegtickets Nepal
– Entreegelden
– Facultatieve excursies
– Reserveringskosten € 25,00 p.p. (maximaal € 75,00 per boeking) en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Rondreis aanpassen?

Het is mogelijk aanpassingen op bovenstaande rondreizen te maken. Misschien wil je liever een ander starthotel. Je kunt ook gemakkelijk dagen aan de reis plakken op de start- of eindlocatie, of een transfer aanvragen naar een andere plek. Bel of mail ons met je wensen of geef dit aan als je het aanvraagformulier invult. We zullen je een aangepaste prijsopgave doen.

lokale bus nepal rondreisVervoer per bus

Het is mogelijk een aantal transfers (Kathmandu, Pokhara, Chitwan) per bus af te leggen in plaats van een auto met chauffeur. De bussen (toeristenklasse) in Nepal zijn comfortabel, betrouwbaar en voorzien van airconditioning. Er zijn een aantal stops onderweg om iets te eten of naar de wc te gaan en je bagage zit goed opgeborgen onder in de bus. Voor een paar euro regel je vervolgens van het busstation een taxi of pick-up naar je accommodatie. Maak je graag (gedeeltelijk) gebruik van een bus, laat het ons dan even weten; wij passen het reisplan voor je aan.

x

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen