nepal reis tharu jongens

nepal reis tharu jongensReisinformatie Nepal

Visum, geld en gezondheid in Nepal

Tijdens je reis met Riksja Nepal kom je langs de meest intrigerende plaatsen van het land. Op onze website staan Nepal bouwstenen waarmee je je eigen reis samenstelt. Wil je liever een suggestie voor een route in de vorm van een rondreis, kijk dan bij ons overzicht van individuele Nepal rondreizen. De bouwstenen zijn gemaakt door ons team van Nepal specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen de bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Nepal reis met Riksja Nepal, neem dan gerust even contact met ons op.

Voor een bezoek aan Nepal is het belangrijk dat je een visum aanvraagt. Ook heb je te maken met geld- en gezondheidszaken. Op deze pagina lees je hier alles over.

 

kathmandu durbarsquare metmPaspoort en visum Nepal

Alle buitenlandse toeristen die naar Nepal reizen dienen in het bezit te zijn van een visum en een geldig paspoort dat na vertrek uit Nepal nog zes maanden geldig is. Het visum voor Nepal kun je vooraf aanvragen bij het consulaat in Amsterdam, maar je kunt je Nepal visum ook bij aankomst in Kathmandu regelen. Wanneer je via Tibet naar Nepal reist en bij Kodari de grens over gaat, kun je ter ook plaatse je Nepalse visum aanvragen.

Als je naar het Consulaat in Amsterdam gaat voor het aanvragen van je Nepal visum heb je je paspoort, een pasfoto en een kopie van je boekingsformulier nodig. Een visum voor 15 dagen kost € 45,-, een visum voor 30 dagen kost € 65,- en een visum voor 90 dagen kost € 125,-. Het Consulaat rekent € 2,50 pp administratiekosten. Als je geen tijd hebt om naar Amsterdam te gaan kun je je visum ook per aangetekende post aanvragen.

Voor meer informatie over het verkrijgen van een visum kun je bij het Nepalese Consulaat terecht. Het adres: Herengracht 562, 1017 CH Amsterdam of Telefoon: 020-6241530. Open op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag van 10:30 – 13:00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar consulate@nepal.nl voor meer informatie.

Woon je verder van Amsterdam af, dan raden we de Visum Centrale CIBT aan om te benaderen. Via de link vraag je gemakkelijk een visum aan.

 

Visum en geld NepalHet kan ook ter plaatse

Als je aankomt op de luchthaven van Kathmandu kun je ter plekke een Nepal visum regelen. Er zijn verschillende soorten visa verkrijgbaar. Wanneer je een korte reis in Nepal gaat maken kun je voor $25 een visum aanvragen voor 15 dagen. Een visum voor 30 dagen kost $40. Je kunt dit visum overigens inwisselen voor een langer geldend visum van 90 dagen bij Kathmandu’s Central Immigration Office. De kosten hiervoor bedragen $100. Je kunt je visum in US Dollars, Euro’s en de lokale munt (Nepalese Roepie) betalen.

We raden je aan om een scan van je paspoort en visum in je mailbox te zetten, zodat je bij je hotel of in een internetcafé altijd een kopie kunt printen. Dit vergemakkelijkt het papierwerk bij een eventueel verlies van je paspoort.

Mocht je via Delhi reizen, vergeet dan niet ook een India visum te regelen. Deze heb je nodig wanneer je de luchthaven van Delhi verlaat. Alle informatie over het benodigde (transit) visum voor India vind je op de website van Riksja India

 

nepal reis bergschoenenTrekking permits

Tijdens een trekking ben je verplicht om in het bezit te zijn van een ‘Trekking Permit’. Door het verstrekken van deze permits is het duidelijk hoeveel mensen een bepaalde trek aan het maken zijn. De permits worden door de lokale agent geregeld. De kosten hiervoor zijn in je landarrangement inbegrepen.

Voor een trekking in het Annapurna gebied heb je een pasfoto nodig om ter plaatse de benodigde formulieren in te kunnen vullen. De aanvraag en het invullen vindt in Kathmandu plaats, dus zorg ervoor dat je al een paar pasfoto’s bij je hebt.

Het permit voor een trek in het Everest gebied kan voor aanvang van de trekking geregeld worden. Hiervoor heb je geen pasfoto nodig.

 

nepal geld

Nepalese Roepie’s

Geldzaken

De munteenheid van Nepal is de Roepie, oftewel NPR. Eén Roepie bestaat uit 100 Paisa. De waarde van de Roepie is afhankelijk van de US Dollar en dus aan veel veranderingen onderhevig. Het is altijd verstandig om online de huidige koers te bekijken, maar wij hielden in Nepal als vuistregel voor de koers aan: 100 Roepie = 1 euro.

Pinnen
Het is mogelijk te pinnen. De standaard banken in Kathmandu en Pokhara beschikken over een ATM die je gedurende 24 uur per dag kunt gebruiken. Geld kan je opnemen met Mastercard en Visa. Houd er rekening mee dat Cirrus passen vaak niet worden geaccepteerd. Een andere bank zoals bijvoorbeeld de ‘Himalaya Bank’ beschikt ook over een ATM. Aan te raden is deze alleen tijdens werktijden te gebruiken, voor extra veiligheid.

 

nepal reis yakCredit Cards

Bekende credit cards worden vrijwel overal in Kathmandu en Pokhara geaccepteerd. De Standard Chartered Bank en banken zoals de Nabil Bank en de Himalaya Bank geven een voorschot op MasterCard en Visa in Roepies. Zorg ervoor dat je altijd US Dollars en Roepies op zak hebt aangezien je in de kleinere plaatsjes je credit card niet kunt gebruiken. En houd er ook rekening dat er soms een hoge commissie wordt gevraagd voor betalingen per credit card.

Travelerchequest

Travelercheques koop je met 1% of 2% commissie. Je kunt zowel American- als European Traveller Cheques inwisselen bij de meeste banken en bij moneychangers in kleinere plaatsen. Het voordeel is dat Traveller Cheques verzekerd zijn en je binnen 24 uur in het bezit bent van een nieuwe. Echter worden deze tegenwoordig niet meer zo veel gebruikt.

Fooien

Fooien worden geaccepteerd en erg gewaardeerd. In de goedkopere hotels en restaurants moet je ongeveer uitgaan van 5% of wat los wisselgeld. In duurdere restaurants en hotels is 10% gebruikelijk.

 

nepal reis stupatijdenstrekGezondheid in Nepal

Naast het regelen van je Nepal visum en geldzaken is je gezondheid op reis een van de belangrijkste dingen. Neem daarom alle tips en adviezen in acht om je reis zo onbezorgd mogelijk te laten verlopen. Klik hier voor meer informatie over de voorzorgsmaatregelen en gezondheid tijdens je reis. Voordat je aan je Nepal reis begint kun je al een aantal voorzorgsmaatregelen nemen, maar ook tijdens je Nepal reis en bij thuiskomst zijn er een aantal aandachtspunten.

Ook raden we je aan om contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven over de gewenste vaccinaties voor Nepal en zij zijn op de hoogte van de meest actuele informatie.