Overnachten in Nepal

Overnachten NepalOvernachten in Nepal

Tijdens je individuele Riksja Nepal reis slaap je in sfeervolle accommodatie die past bij de plaats waar je op dat moment bent. In steden als Kathmandu, Bhaktapur en Pokhara kijk je uit over de stad waar je de tempels kunt tellen vanaf je balkon. In de jungle overnacht je eenvoudig in een tent of een jungle tower, of iets luxer bij een lodge. Tijdens de trekking zijn de accommodaties eenvoudig, maar de uitzichten op de reuzen maken de plek om te verblijven heel bijzonder.

We hebben de accommodaties allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, vriendelijkheid en servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Accommodatie Nepal

Berglodge in de Annapurna

Accommodatie categorieën

Riksja Nepal hanteert een ”rating” van 1 tot 5 voor accommodatie tijdens een reis of bouwsteen. Hieronder staan de voorbeelden en beschrijvingen. Over het algemeen vallen de sfeervolle accommodaties die we in de bouwstenen noemen in rating 3. Dit betekent een goed en comfortabel verblijf met douche en toilet zonder overbodige ‘luxe’, maar wel veel sfeer.

Categorie 1. Heel eenvoudige overnachting

Primitieve overnachting in een berglodge / tent met beperkte faciliteiten. Van deze vorm van accommodatie maak je gebruik tijdens de meerdaagse trekking door de bergen.

Categorie 2. Eenvoudige overnachting

Simpel, maar redelijk comfortabel. Eigen kamer met eenvoudige toiletfaciliteiten. Bij de bouwsteen ‘Thuis bij de Tharu’ slaap je in een jungle tower. Je beleeft hier het echte Nepal van weleer. Je overnacht in een kleine en eenvoudige kamer en deelt het toilet en de douche met eventuele ander bezoekers.

 

accommodatie overnachten in nepal

Jungle lodge in Chitwan

Categorie 3. Comfortabele overnachting

Schone, sfeervolle en goed verzorgde accommodatie op een goede locatie. De meeste overnachting plaatsen van Riksja Nepal vallen in deze groep. Ze variëren van een goed en gezellig hotelletje tot sfeervolle guesthouses

Categorie 4. Bijzondere overnachting

Bij sommige bouwstenen hebben we hele bijzondere accommodaties gevonden, die ietsjes duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook echt bijzonder. Een goed voorbeeld hiervan is ons hotel tijdens de easy going Koninklijk Kathmandu.

 

 

Overnachten in Nepal accommodatie

Speciale verzoeken

Voor een bijzondere reis kunnen we uiteraard bijzondere accommodatie verzorgen. Heb je iets speciaals te vieren, ga je op huwelijksreis of wil je je partner graag verrassen, of heb je zelf een accommodatie gezien, neem gerust even contact met ons op. Wij kunnen bijna alles voor je regelen.

 

 

 

 

 

 

Een kijkje in onze categorie 1 en 2 accomodaties

nepal rafting kampnepal reis guesthouse bednepal reis tharu jungletower

Een kijkje in onze categorie 3 en 4 accommodaties

nepal reis dwarikasnepal reis sapana lodgenepal reis varja kamerOvernachten in Nepal