nepal reis hulpproject meisje

Hulpproject NepalStichting Tamsarya – hulpproject Nepal

Niet ver van het Chitwan national park, boven het plaatsje Kawasoti is op een braakliggend terrein iets moois ontstaan. Als je over het terrein loopt zie je kinderen vrolijk spelen en wordt verderop brood gebakken in de bakkerij. Achter het beekje over de brug worden ambachten geleerd en zijn er kleine huisjes waar tieners aan het studeren zijn. Je ziet de mensen van het dorp in en uit lopen bij het medisch centrum en de tandartsenpraktijk.

Riksja Nepal sponsort het Tamsary project op het platteland van Nepal. Tijdens je Nepal reis heb je de mogelijkheid een bezoek te brengen aan ons hulpproject.

 

 

 

 

Hulpproject Nepal - waterDe stichting Tamsarya is gesticht op initiatief van Trees van Rijsewijk. Op een grote fietstocht door de Himalaya belandde ze op het platteland van Nepal en werd daar getroffen door de grote armoede in de dorpjes. In Nepal overlijden veel mensen aan TBC en andere ziekten. Kleine kinderen verliezen een of meer van hun ouders en komen er alleen voor te staan.

Trees besloot het meisje Kumari te adopteren en heeft jaren op het platteland gewoond terwijl ze streed met de autoriteiten voor de adoptierechten. In deze periode heeft Trees zich al over het lot van vele kinderen ontfermd. Sommigen kon ze onderbrengen bij weeshuizen in de omgeving.

 

 

goed doel nepal klasZo is het idee bij haar ontstaan om zelf een weeshuis te stichten. Ze wilde het op zodanige wijze doen dan de kinderen het contact met hun regio niet zouden verliezen en dat later weer zouden opgroeien. Het project ademt een sfeer van authenticiteit. Iedereen wordt opgevoed en opgeleid in de Nepalese traditie.
Met hulp van studenten van de technische universiteit verrees er een weeshuis waar de eerste kinderen werden ondergebracht. Allemaal kinderen met een schrijnend verhaal die in een veilige omgeving de kans krijgen om op te groeien en daarna weer terug gaan naar hun eigen regio.

 

 

goed doel nepal tamsaryaDe kinderen worden op individuele basis gesponsord door Nederlandse donors, maar weten dat zelf niet en er worden onderling geen verschillen gemaakt in de behandeling van de kinderen. Het is de bedoeling dat de kinderen na hun opvoeding en opleiding aan de slag kunnen gaan in de eigen regio.

Een bijdrage aan dit initiatief zal direct ten goede komen aan het project, de stichting Tamsarya heeft nauwelijks overhead. Je kunt dit project ondersteunen door bij boeking aan te geven dat je 12 Euro wilt doneren. Wij tellen dit geld bij de reissom op en storten het op de rekening van de stichting. Uiteraard is de bijdrage geheel vrijblijvend. Als je de vakantie in Nepal en charitatieve bijdragen graag gescheiden wilt houden dan is dat natuurlijk ook prima. Wij willen geen morele verplichtingen scheppen.