teamriksja

teamriksjaOver Riksja Nepal

Riksja Nepal is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie voor reizigers, door reizigers. Vanuit Leiden werken wij met mensen met een passie voor reizen. Onze eigen reiservaringen spelen in een grote rol in het ontwerpen en aanbieden van reizen. Zo verkopen wij díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt.

Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Door bouwstenen, korte reissegmenten, aan elkaar te koppelen kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen kiezen, waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van verschillende bouwstenen. Pas de rondreizen gerust aan, zodat je een reis kunt maken die volledig bij je past en je hopelijk nog lang bijblijft.

Wij vinden het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn. Samen met onze reizigers sponsoren we hulpprojecten in diverse landen. Ook compenseren wij de volledige uitstoot van de reis die je met ons maakt. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Reisspecialist Nepal JorienJorien van Zanten

Reisspecialist Nepal

Na mijn reizen door Nepal, Tibet en India ben ik helemaal gegrepen door het indrukwekkende leven in het Himalaya gebergte. Imposante bergtoppen, groene valleien, kleurrijke dieren en fascinerende mensen met bijzondere religies. Het leven is hier nog puur, alsof de tijd heeft stilgestaan.. Nepal is een ontzettend veelzijdig land. Zo heb ik neushoorns gespot in de Chitwan jungle, maar ook op een bankje gezeten en naar de vele Tibetaanse pelgrims gekeken rondom de enorme Bouddhanath stupa: in Kathmandu komt zowel het Boeddhisme als Hindoeïsme in vrede samen. Ook is Nepal hét land voor trekkingen. Er is voor ieder wat wils, aangezien er talloze trekking routes zijn. Zelf liep ik de Poonhill Trek , een populaire trekking naar de top van Poonhill, een punt waarvandaan je maar liefst 22 van de hoogste bergtoppen van het Annapurna gebergte ziet. Een magisch moment vroeg in de ochtend.

Verder: reizen, Himalaya, zon, fotografie, uit eten en terrasjes.

Joël Anderson

Reisspecialist Nepal

Mijn voorliefde voor de bergen is ontstaan toen mijn ouders mij als vijfjarige jongen voor het eerst meenamen naar de Zwitserse Alpen. De fysieke inspanning, de frisse lucht die je alleen in de bergen hebt en het gevoel dat je krijgt wanneer je eindeloos ver kunt kijken. Tijdens mijn reizen probeer ik altijd een mooie bergomgeving te ervaren. Samen met mijn vriendin (verloofde sinds Nepal) heb ik kennisgemaakt met de veelzijdigheid van de Nepalese landschappen tijdens de Annapurna Circuit Trek. Iedere dag van deze trekking is een nieuw avontuur in een andere omgeving. Als de Himalaya mijn hart nog niet had gestolen, dan was dit wel gebeurd door de vriendelijke Nepalezen, de mooie tempels en het heerlijke eten. Het land ademt een warm welkom voor alle reizigers.

Verder: trekkingen, mountainbiken, mensen ontmoeten, fotografie en natuur.

 

Onze partner ter plaatse

In Nepal werken wij samen met een lokale partner die, net als wij, staat voor mooie en verantwoorde reizen. Zij verzorgen je reis ter plaatse. Onze jarenlange samenwerking zorgt ervoor dat wij erop vertrouwen dat je zowel voorafgaand aan je reis alsook in Nepal in goede handen bent.

 

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.