teamriksja

teamriksjaOver Riksja Nepal

Riksja Nepal is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, geboren uit het idee dat er te weinig flexibel reisaanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Terwijl wij zelf rondreisden, wilden we graag de dingen zelf regelen en uitzoeken voor zover dat praktisch was. Maar de meer ingewikkelde excursies wilden we wel van tevoren regelen. En als we georganiseerd op reis gingen, dan wilden we graag zelf precies bepalen wat we gingen doen en in welke volgorde. Riksja Nepal  is daarom het resultaat van de reiservaringen van eigen mensen. We verkopen díe manier van reizen die we ook zelf het leukst vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Omdat het hoofdzakelijk individuele reizen zijn kunnen we ook gebruik maken van kleinschalige, authentieke accommodaties die passen bij het land. Verder vind je bij ons geen grote touringcars, maar reis je met eigen auto met chauffeur. Vrijheid is voor ons elementair in iedere reis en we organiseren daarom precies zoveel als de klant wenst. Daarbij doen we in de landen ook iets ‘terug’. Samen met onze reizigers sponsoren we in diverse landen hulpprojecten. Wil je meer weten over onze duurzame manier van reizen, klik dan even door naar: duurzaam reizen.

Deze manier van reizen hebben wij samengebracht in korte programma’s van twee tot acht dagen die wij bouwstenen noemen. Met deze bouwstenen kun je zelf je eigen individuele reis samenstellen. Ook kun je een van onze rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Uiteraard is Riksja lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Reisspecialist Nepal JorienJorien van Zanten

Reisspecialist Nepal

Na mijn reizen door Nepal, Tibet en India ben ik helemaal gegrepen door het indrukwekkende leven in het Himalaya gebergte. Imposante bergtoppen, groene valleien, kleurrijke dieren en fascinerende mensen met bijzondere religies. Het leven is hier nog puur, alsof de tijd heeft stilgestaan.. Nepal is een ontzettend veelzijdig land. Zo heb ik neushoorns gespot in de Chitwan jungle, maar ook op een bankje gezeten en naar de vele Tibetaanse pelgrims gekeken rondom de enorme Bouddhanath stupa: in Kathmandu komt zowel het Boeddhisme als Hindoeïsme in vrede samen. Ook is Nepal hét land voor trekkingen. Er is voor ieder wat wils, aangezien er talloze trekking routes zijn. Zelf liep ik de Poonhill Trek , een populaire trekking naar de top van Poonhill, een punt waarvandaan je maar liefst 22 van de hoogste bergtoppen van het Annapurna gebergte ziet. Een magisch moment vroeg in de ochtend.

Verder: reizen, Himalaya, zon, fotografie, uit eten en terrasjes.

Joël Anderson

Reisspecialist Nepal

Mijn voorliefde voor de bergen is ontstaan toen mijn ouders mij als vijfjarige jongen voor het eerst meenamen naar de Zwitserse Alpen. De fysieke inspanning, de frisse lucht die je alleen in de bergen hebt en het gevoel dat je krijgt wanneer je eindeloos ver kunt kijken. Tijdens mijn reizen probeer ik altijd een mooie bergomgeving te ervaren. Samen met mijn vriendin (verloofde sinds Nepal) heb ik kennisgemaakt met de veelzijdigheid van de Nepalese landschappen tijdens de Annapurna Circuit Trek. Iedere dag van deze trekking is een nieuw avontuur in een andere omgeving. Als de Himalaya mijn hart nog niet had gestolen, dan was dit wel gebeurd door de vriendelijke Nepalezen, de mooie tempels en het heerlijke eten. Het land ademt een warm welkom voor alle reizigers.

Verder: trekkingen, mountainbiken, mensen ontmoeten, fotografie en natuur.

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

Verstuur je reisplan