Bouw je Nepal familiereis 

Individuele familiereis Nepal

Met het gezin een reis naar Nepal maken? Doen! Vanwege malaria is Nepal vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. Maak een trekking in de Himalaya, ga raften of zoek naar ‘pantserneushoorns’ en krokodillen in de jungle. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

 

Goed om te weten

Slaapplekken
Tijdens je Nepal reis slaap je in karakteristieke hotels, trekkinglodges met uitzicht over de bergen of bij een familie thuis in Chitwan National Park. De hotels zijn knus en overzichtelijk. Ze hebben geen familiekamers kamers, maar voor gezinnen proberen we de kamers altijd naast elkaar te boeken.

Vervoer
De wegen zijn niet altijd in opperbeste staat. Een aantal plaatsen zijn moeilijker te bereiken met openbaar vervoer. Grotendeels reis je daarom ook met een auto met chauffeur. Voor bepaalde stukken is het comfortabeler om een binnenlandse vlucht te nemen. Het soort vervoer stemmen we af op je wensen en tempo van het gezin.

Gezondheid
In Nepal komt malaria voor. Neem vooraf altijd even contact op met de GGD of je huisarts voor advies. Reis je met hele kleintjes en zoek je een alternatief denk dan eens aan Vietnam, Sri lanka,  Indonesie of Thailand. Onze collega’s van Riksja kids hebben speciaal voor families familiereizen samengesteld.

Reis je met een baby, houdt er dan rekening mee dat de voorzieningen beperkt zijn. Lokale merken luiers worden verkocht maar poedermelk of potjes kwamen we buiten de hoofdstad niet tegen. Kinderstoelen, speeltuinen en kinderzitjes voor op de fiets kennen ze hier nog niet, maar waar je ook komt tijdens je rondreis in Nepal, je kind wordt op handen gedragen. Nepalezen zijn dol op kinderen en je kindje zal dan ook geen gebrek aan aandacht hebben.

Trekkingen
Kinderen vinden trekkingen vaak geweldig. Om iedere hoek wacht weer wat nieuws: watervallen, tempels, geiten of een gebedsrollen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte. Zelfs met kleine kinderen is het mogelijk om een trekking te maken. Zelf optimaal genieten? Neem dan een drager mee. Ondanks de barrière in taal zijn het vaak geweldige speelmaatjes. Zij kunnen je kindje de hele tocht (of deel van de tocht) dragen in een aangepaste doko.

Voor baby’s tot een jaar is het advies dat je onder de 2500m blijft en lager dan 2000m slaapt. Voor peuters tot drie jaar is dit 3000m en 2500m. Kleine kinderen tot 6 jaar slapen het beste onder de 300m en oudere kinderen tot 12 jaar onder de 4000m. Tieners kunnen aan al onze trekkingen mee doen.

 

dragers kinderen annapurna trekking

Riksja Kids: samen de wereld ontdekken

Naast Nepal bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Kids. Riksja Kids bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Kids

 

Verstuur je reisplan