Wandelvakantie Nepal - Amadablam

Overige trekkingen in Nepal

Wandelvakanties Nepal

  • Overzicht

We hebben een aantal mooie trekkingen of wandelvakanties in Nepal voor je uitgekozen om naast onze overige bouwstenen aan te bieden. Voor deze trekkingen maken we zoals altijd gebruik van de ervaren gidsen en dragers van onze lokale partner in Nepal. Verder vind je op deze pagina meer algemene informatie over reistijd en bijvoorbeeld je slaapplekken in Nepal.

Staat je trekking of wandelvakantie in Nepal hier niet bij of heb je vragen? Neem dan even met ons contact op.

Wandelvakantie Nepal - trekkingInformatie trekkingen of wandelvakantie Nepal

Nepal kent een enorme afwisseling aan trekkingen, waardoor er voor iedereen een aantrekkelijke wandelvakantie in Nepal mogelijk is. In onze bouwstenen hebben we een aantal trekkingen ondergebracht die over het algemeen wat korter van duur zijn en goed als onderdeel van een totale Nepal-reis passen. Ben je al eerder in Nepal geweest en heb je toen geproefd van het trekkers-leven, dan keer je snel terug voor bijvoorbeeld een tweeweekse trekking of wandelvakantie in Nepal. Je gaat bij deze trekkingen meer de hoogte in, maakt lange dagen en een goede training voorafgaand is van belang. Deze voorbereiding maakt je wandelvakantie in Nepal nog specialer.

 

 

Wandelvakantie NepalBeste reistijd trekking Nepal

Tijdens je wandelvakantie in Nepal is het natuurlijk fijn om in de beste reistijd te gaan. Maar, daar zitten ook nadelen aan. Denk daarbij aan de impact van drukte op een mooie wandelroute. Omdat je bij een trekking alleen maar buiten bent, is het logisch dat je het beste wilt. Voor wandelvakanties in Nepal is in de basis de beste reistijd maart en april en oktober en november. De maanden eromheen zijn (vaak) ook prima, maar houd dan rekening met meer kou in december en in februari meer sneeuw.  Zelf hebben we het Rondje Annapurna in december gelopen en was het heerlijk rustig, hadden we blauwe luchten en slechts in de ochtend was het goed koud. We raden aan ook voor de betere seizoenen om altijd goed voorbereid aan je trekking te beginnen en te zorgen dat je op alle weersomstandigheden bent opgewassen.

Reiziger Koen aan het woord: “De dag over de bergpas was voor mij een van de fysiek zwaarste dagen van m’n leven. Vooral door een snurkende broer naast me, brak de vermoeidheid op na 10 dagen lopen. Gelukkig kon de gids me ondersteunen om de 5.416 m hoge pas van Thorung La te bedwingen”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Everest Basecamp trekking (14 dagen / 13 nachten)

Als er één trekking op de bucket list van veel reizigers staat, dan is het wel de Everest Basecamp Trekking. Deze populaire trekking met begin en eindpunt in Lukla is niet voor niets de favoriet. Je loopt op flinke hoogte , tussen 2.800 en 5.300 meter en maakt lange dagen, dus een goede conditie en training vooraf is noodzakelijk. Tijdens de trekking bouw je de hoogte goed op en is er ook een acclimatisatie dag opgenomen. Onze ervaren gids en drager zorgen goed voor je en brengen ook nog eens prettig gezelschap. Het doel is natuurlijk het Mount Everest basiskamp op ruim 5.300 meter hoogte. Hier vandaan vertrokken de grootste klimmer ter wereld naar de top.

Reissom: € 655,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, overnachtingen in eenvoudige trekkerslodges, benodigde permits (exclusief retourvlucht Ramechhap Airport - Lukla)

Breng een ode aan Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay, de eersten die de top bereikten in 1953.

In de ochtend doemt de ‘mother of earth’ op tussen de nevel en de uitzichten over onder meer Nuptse, Amadablam en Cho Oyu zorgen voor het nodige kippenvel (of is het de temperatuur in de ochtend?). De beste reistijd voor de Everest Basecamp Trekking is april/mei en oktober/november. De maanden ertussen zijn vanwege de moesson vanuit het zuiden niet ideaal. Maart en december kunnen ook, maar houd dan rekening met een koudere periode.

Trekkingschema:

Day itinerary Altitude Time
1 Fly to Lukla 2800m ¾ hr
Trek to Phakding 2600m 4 hrs
2 Namche Bazaar 3450m 6.5 hrs
3 Rest day (Thame Valley) 5 hrs
4 Tangboche 3860m 5-6 hrs
5 Dingboche 4400m 4-5 hrs
6 Rest day (Chhukung Valley) 4 hrs
7 Lobuche 4900m 5 hrs
8 Gorakshep-Visit Kalapatthar-Gorakshep (2hrs) 5150m 4 hrs
9 Everest Base Camp 5337m 5 hrs
Lobuche 4900m 8 hrs
10 Pangboche 3950m 3 hrs
11 Namche Bazaar 3450m 6 hrs
12 Phakding 2600m 4 hrs
13 Lukla 2800m 3 hrs
14 Fly to Ramechhap 1300m ¾ hr

verder lezen

Let op: vanaf 1 oktober 2019 gaan er geen vluchten meer van Kathmandu naar Lukla. De vliegroute is verplaatst naar Manthali (Ramechhap), wat op ongeveer vijf uur rijden van Kathmandu ligt. Uiteraard kunnen wij de transfer en de eventueel benodigde overnachting ook voor je verzorgen.

Gokyo Lakes trekking (via Everest Basecamp) (17 dagen / 16 nachten)

Wil je nog een stukje verder dan 'alleen maar' Everest Basecamp, dan is de Gokyo Lakes trekking een mooie optie. Je loopt hier drie dagen extra via de azuurblauwe bergmeren van Gokyo. Het panorama over de Khumbu keten (onder meer Mount Everest, Nuptse, Lhotse en Cho Oyu) is indrukwekkend en onderweg kom je onder meer de grootste gletsjer ter wereld tegen: Ngozunda.

Reissom: € 1048,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, overnachtingen in eenvoudige trekkerslodges, benodigde permits (exclusief retourvlucht Ramechhap Airport - Lukla)

Voor de Gokyo Lakes trek is een goede conditie en training belangrijk. Je geniet veel meer als je goed getraind bent. De beste reistijd voor de Gokyo Lakes Trekking is april/mei en oktober/november. De maanden ertussen zijn vanwege de moesson vanuit het zuiden niet ideaal. Maart en december kunnen ook, maar houd dan rekening met een koudere periode.Hieronder vind je de dag-tot-dag route met hoogte en wandeluren.

Day Itinerary Altitude Time
1 Fly Kathmandu to Lukla-Trek to Phakding 2600m 4 hrs
2 Trek from Phakding to Namche Bazaar 3450m 6.5 hrs
3 Namche bazaar Rest day
4 Trek to Phorste Thenga of equivalent height 3500m 5 hrs
5 Trek to Dole 4150m 2.5 hrs
6 Trek from Dole to Machchhhermo 4410m 4 hrs
7 Trek from Machchhermo to Gokyo 4750m 5 hrs
8 Gokyo Ri & Trek to Thangnak 4700m 6.5 hrs
9 Trek to Dzonglha 4800m 8 hrs
10 Trek to Lobuche 4900m 3.5 hrs
11 Trek to Gorakshep & visit to EBC 5150m 7 hrs
12 Early morning Kaalapatthar 5545m & trek back to Pheriche 4200m 9 hrs
13 Trek to Kyangjuma 3500m 7 hrs
14 Trek to Monjo 2800m 5 hrs
15 Trek to Lukla 2800m 5 hrs
16 Extra day in Lukla 2800m
17 Fly to Ramechhap 1300m 45 minut

verder lezen

 

Let op: vanaf 1 oktober 2019 gaan er geen vluchten meer van Kathmandu naar Lukla. De vliegroute is verplaatst naar Manthali (Ramechhap), wat op ongeveer vijf uur rijden van Kathmandu ligt. Uiteraard kunnen wij de transfer en de eventueel benodigde overnachting ook voor je verzorgen.

Ghandruk trekking (3 dagen / 2 nachten)

Naast de langere wandelvakanties, past in een eerste Nepal reis een korte trekking soms beter. Zo houd je meer tijd over voor de rest van Nepal. Ook als je simpelweg geen dagen wilt lopen, maar je alsnog een echte Annapurna trekking-ervaring wilt hebben is bijvoorbeeld deze Ghandruk trekking een mooi alternatief. Een dagje langer lopen kan ook, vraag ons de route en prijs.

Reissom: € 985,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, overnachtingen met ontbijt in eenvoudige trekkerslodges, benodigde permits, incl. retourtransfer Pokhara

Tijdens deze trekking stijg je alsnog de eerste dag gestaag naar zo’n 2.000 meter hoogte. Onderweg heb je zicht op een aantal markante bergtoppen van het Annapurna gebergte. Zo zie je reuzen als Annapurna South (7219 m) en de typische Fisthtail (Machhapucchre 6993 m). Daarnaast passeer je kleine bergdorpjes en wandel je door de groene vallei van Upper Modhi. Via de hot springs en een hangbrug loop je de volgende dag naar Dhampus. Alsnog loop je per dag zo’n 6 tot 7 uur gemiddeld. Je kunt ook een dagje langer lopen, vraag ons naar de prijs en route.

Trekkingschema
Dag Route Hoogte Wandeluren
1 Drive from Pokhara to Nayapul & trek to Ghandruk 1980m 1,5 hours drive, 5 hrs trek
2 Visit to Jhinu danda 1750m ( Hot spring ) trek to Landruk 1750m 7.5 hrs
3 Trek from Landruk to Dhampus & drive to Pokhara 915m 6 hrs with drive

verder lezen

 

 

Mustang trekking (13 dagen / 12 nachten)

Hoog in het noorden van Nepal ligt het afgelegen Mustang. Het gebied, wat onderdeel uitmaakte van de zijderoute, is pas sinds 1992 toegankelijk voor reizigers. Met het ruige landschap en de Tibetaanse invloeden biedt het oude koninkrijk reizigers een unieke ervaring.

Reissom: € 1332,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, overnachtingen in eenvoudige trekkerslodges, benodigd Mustang Permit á $ 500,- per persoon (exclusief retourvlucht Pokhara-Jomson-Pohara)

Manaslu trekking (15 dagen/ 14 nachten)

Ten oosten van het Annapurna Massief ligt de op zeven na hoogste berg van de wereld, Manaslu. Het gebied rondom deze achtduizender is minstens net zo mooi als de populairdere Everest en Annapurna regio's, maar minder druk. De avontuurlijke trekking neemt je mee door verschillende landschappen.

Reissom: € 1207,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, overnachtingen in eenvoudige trekkerslodges, benodigde permits en retourtransfer Kathmandu

De Manaslu trekking kan ook uitgebreid worden naar 18 dagen/17 nachten. Vraag één van onze reisspecialisten naar de mogelijkheden.

Langtang trekking (9 dagen / 8 nachten)

Heb je een kaart van Nepal voor je liggen? Als je vanuit Kathmandu een schuine streep naar rechtsboven trekt vind je de Langtang regio. Het gebied is zwaar getroffen door de aardbeving van 2015, maar heeft aan schoonheid niets verloren. Langtang is perfect geschikt voor lichte tot middelzware trekkingen. Ook kunnen de inwoners alle steun gebruiken voor de wederopbouw van de dorpen.

Reissom: € 688,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, overnachtingen in eenvoudige trekkerslodges, benodigde permits en retourtransfer Kathmandu

De Langtang trekking kan ook uitgebreid worden naar 17 dagen/16 nachten en 21 dagen/20 nachten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Khopra trekking (11 dagen / 10 nachten)

De minder bekende Khopra Danda trekking brengt je naar een rustig gebied aan de rand van het Annapurna gebied. De trekking bestaat uit een netwerk van oude paden die dwars tussen de machtige Dhalaugri en de Annapurna South door lopen. Onderweg kun je genieten van spectaculaire vergezichten.

Reissom: € 619,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, overnachtingen in eenvoudige trekkerslodges, benodigde permits en retourtransfer Pokhara

Welke optie wil je aanvragen?

Overige trekkingen in Nepal
Everest Basecamp trekking (14 dagen / 13 nachten)
Gokyo Lakes trekking (via Everest Basecamp) (17 dagen / 16 nachten)
Ghandruk trekking (3 dagen / 2 nachten)
Mustang trekking (13 dagen / 12 nachten)
Manaslu trekking (15 dagen/ 14 nachten)
Langtang trekking (9 dagen / 8 nachten)
Khopra trekking (11 dagen / 10 nachten)
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan