Wandelvakantie Nepal - Amadablam

Overige trekkings Nepal

Wandelvakanties Nepal

  • Overzicht
Type reis: Individuele trekking met gids
Reisduur: vanaf 14 dagen
Reistijd: voorjaar en najaar
Regio: Everest Regio
Reissom: vanaf € 570,- p.p. bij twee personen

We hebben een aantal mooie trekkings of wandelvakanties Nepal voor je uitgekozen om naast onze overige bouwstenen aan te bieden. Deze zijn veelal een stukje zwaarder, maar zeker net zo interessant. Sinds 2014 is er de 'Great Himalaya Trail', een pad van bijna 2000 km aaneengesloten wandelroutes in Nepal alleen al. Er zijn dus talloze mogelijkheden, maar wij hebben voor nu een beperkte selectie gemaakt uit de Everest regio. Verder vind je op deze pagina meer algemene informatie over reistijd en bijvoorbeeld je slaapplekken in Nepal.

Staat je trekking of wandelvakantie Nepal hier niet bij of heb je vragen, neem dan even met ons contact op.

Wandelvakantie Nepal - trekkingInformatie trekkings of wandelvakantie Nepal

Nepal kent een enorme afwisseling aan trekkings, waardoor er voor iedereen een aantrekkelijke wandelvakantie in Nepal mogelijk is. In onze bouwstenen hebben we een aantal trekkings ondergebracht die meestal wat korter van duur zijn en goed als onderdeel van een totale Nepal-reis passen. Ben je al eerder in Nepal geweest en heb je toen geproefd van het trekkers-leven, dan keer je snel terug voor bijvoorbeeld een tweeweekse trekking of wandelvakantie in Nepal. Je gaat bij deze trekkings meer de hoogte in, maakt lange dagen en een goede training voorafgaand is van belang. Deze voorbereiding maakt je wandelvakantie in Nepal nog specialer.

 

 

Wandelvakantie NepalBeste reistijd trekking Nepal

Tijdens je wandelvakantie in Nepal is het natuurlijk fijn om in de beste reistijd te gaan. Maar, daar zitten ook nadelen aan. Denk daarbij aan de impact van drukte op een mooie wandelroute. Omdat je bij een trekking alleen maar buiten bent, is het logisch dat je het beste wilt. Voor wandelvakanties in Nepal is in de basis de beste reistijd maart en april en oktober en november. De maanden eromheen zijn (vaak) ook prima, maar houd dan rekening met meer koude in december en in februari meer sneeuw.  Zelf hebben we het Rondje Annapurna in december gelopen en was het heerlijk rustig, hadden we blauwe luchten en slechts in de ochtend was het goed koud. We raden aan ook voor de betere seizoenen om altijd goed voorbereid aan je trekking te beginnen en te zorgen dat je op alle weersomstandigheden bent opgewassen.

“De dag over de bergpas was voor mij een van de fysiek zwaarste dagen van m’n leven. Vooral door een snurkende broer naast me, brak de vermoeidheid op na 10 dagen lopen. Gelukkig kon de gids me ondersteunen om de 5.416 m hoge pas van Thorung La te bedwingen”. Koen, reisspecialist Nepal.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Everest Basecamp trekking (14 dagen)

Als er één trekking op de bucket list van veel reizigers staat, dan is het wel de Everest Basecamp Trekking. Deze populaire trekking met begin en eindpunt in Lukla is niet voor niets de favoriet. Je loopt op flinke hoogte , tussen 2.800 en 5.300 meter en maakt lange dagen, dus een goede conditie en training vooraf is noodzakelijk. Tijdens de trekking bouw je de hoogte goed op en is er ook een acclimatisatie dag opgenomen. Onze ervaren gids en drager zorgen goed voor je en brengen ook nog eens prettig gezelschap. Het doel is natuurlijk het Mount Everest basiskamp op ruim 5.300 meter hoogte. Hier vandaan vertrokken de grootste klimmer ter wereld naar de top.

Reissom: € 570,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager (exclusief retourvlucht Kathmandu-Lukla-Kathmandu)

Breng een ode aan Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay, de eersten die de top bereikten in 1953.

In de ochtend doemt de ‘mother of earth’ op tussen de nevel en de uitzichten over onder meer Nuptse, Amadablam en Cho Oyu zorgen voor het nodige kippenvel (of is het de temperatuur in de ochtend?). De beste reistijd voor de Everest Basecamp Trekking is april/mei en oktober/november. De maanden ertussen zijn vanwege de moesson vanuit het zuiden niet ideaal. Maart en december kunnen ook, maar houd dan rekening met een koudere periode.

Trekkingschema:

Day itinerary Altitude Time
1 Fly to Lukla 2800m ¾ hr
Trek to Phakding 2600m 4 hrs
2 Namche Bazaar 3450m 6.5 hrs
3 Rest day (Thame Valley) 5 hrs
4 Tangboche 3860m 5-6 hrs
5 Dingboche 4400m 4-5 hrs
6 Rest day (Chhukung Valley) 4 hrs
7 Lobuche 4900m 5 hrs
8 Gorakshep-Visit Kalapatthar-Gorakshep (2hrs) 5150m 4 hrs
9 Everest Base Camp 5337m 5 hrs
Lobuche 4900m 8 hrs
10 Pangboche 3950m 3 hrs
11 Namche Bazaar 3450m 6 hrs
12 Phakding 2600m 4 hrs
13 Lukla 2800m 3 hrs
14 Fly to Kathmandu 1300m ¾ hr

verder lezen

Gokyo Lakes Trekking (via Everest Basecamp) (17 dagen)

Wil je nog een stukje verder dan 'alleen maar' Everest Basecamp, dan is de Gokyo Lakes trekking een mooie optie. Je loopt hier drie dagen extra via de azuurblauwe bergmeren van Gokyo. Het panorama over de Khumbu keten (onder meer Mount Everest, Nuptse, Lhotse en Cho Oyu) is indrukwekkend en onderweg kom je onder meer de grootste gletsjer ter wereld tegen: Ngozunda.

Reissom: € 651,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager (exclusief retourvlucht Kathmandu-Lukla-Kathmandu)

Voor de Gokyo Lakes trek is een goede conditie en training belangrijk. Je geniet veel meer als je goed getraind bent. De beste reistijd voor de Gokyo Lakes Trekking is april/mei en oktober/november. De maanden ertussen zijn vanwege de moesson vanuit het zuiden niet ideaal. Maart en december kunnen ook, maar houd dan rekening met een koudere periode.Hieronder vind je de dag-tot-dag route met hoogte en wandeluren.

Day Itinerary Altitude Time
1 Fly Kathmandu to Lukla-Trek to Phakding 2600m 4 hrs
2 Trek from Phakding to Namche Bazaar 3450m 6.5 hrs
3 Namche bazaar Rest day
4 Trek to Phorste Thenga of equivalent height 3500m 5 hrs
5 Trek to Dole 4150m 2.5 hrs
6 Trek from Dole to Machchhhermo 4410m 4 hrs
7 Trek from Machchhermo to Gokyo 4750m 5 hrs
8 Gokyo Ri & Trek to Thangnak 4700m 6.5 hrs
9 Trek to Dzonglha 4800m 8 hrs
10 Trek to Lobuche 4900m 3.5 hrs
11 Trek to Gorakshep & visit to EBC 5150m 7 hrs
12 Early morning Kaalapatthar 5545m & trek back to Pheriche 4200m 9 hrs
13 Trek to Kyangjuma 3500m 7 hrs
14 Trek to Monjo 2800m 5 hrs
15 Trek to Lukla 2800m 5 hrs
16 Extra day in Lukla 2800m
17 Fly Lukla to Kathmandu 1300m 45 minut

verder lezen

Ghandruk trekking (3 dagen / 2 nachten)

Naast de langere wandelvakanties, past in een eerste Nepal reis een korte trekking soms beter. Zo houd je meer tijd over voor de rest van Nepal. Ook als je simpelweg geen dagen wilt lopen, maar je alsnog een echte Annapurna trekking-ervaring wilt hebben is bijvoorbeeld deze Ghandruk trekking een mooi alternatief. Een dagje langer lopen kan ook, vraag ons de route en prijs.

Reissom: € 239,- p.p. bij twee personen
Inbegrepen: individuele trekking met ervaren gids en drager, incl retourtransfer Pokhara en ontbijt

Tijdens deze trekking stijg je alsnog de eerste dag gestaag naar zo’n 2.000 meter hoogte. Onderweg heb je zicht op een aantal markante bergtoppen van het Annapurna gebergte. Zo zie je reuzen als Annapurna South (7219 m) en de typische Fisthtail (Machhapucchre 6993 m). Daarnaast passeer je kleine bergdorpjes en wandel je door de groene vallei van Upper Modhi. Via de hot springs en een hangbrug loop je de volgende dag naar Dhampus. Alsnog loop je per dag zo’n 6 tot 7 uur gemiddeld. Je kunt ook een dagje langer lopen, vraag ons naar de prijs en route.

Trekkingschema
Dag Route Hoogte Wandeluren
1 Drive from Pokhara to Nayapul & trek to Ghandruk 1980m 1,5 hours drive, 5 hrs trek
2 Visit to Jhinu danda 1750m ( Hot spring ) trek to Landruk 1750m 7.5 hrs
3 Trek from Landruk to Dhampus & drive to Pokhara 915m 6 hrs with drive

verder lezen

 

 

Welke optie wil je aanvragen?

Overige trekkings Nepal
Everest Basecamp trekking (14 dagen)
Gokyo Lakes Trekking (via Everest Basecamp) (17 dagen)
Ghandruk trekking (3 dagen / 2 nachten)
x

Verstuur je reisplan